Antena 3 CNN Economic Biz News Business Stimulente pentru angajaţii Gărzii Financiare

Stimulente pentru angajaţii Gărzii Financiare

Stimulente pentru angajaţii Gărzii Financiare
20 Iun 2007   •   09:43

Comisarii Gărzii Financiare vor fi motivaţi suplimentar să aducă mai mulţi bani la bugetul de stat printr-un fond egal cu cel al salariilor. În afara stimulentelor de până la trei salarii de bază brute, pe care le pot primi acum, angajaţii instituţiei ar mai putea încasa, pentru "contribuţii de valoare", şi alte sume în plus. Ziariştii de la Adevărul scriu că în acest moment, comisarii pot fi motivaţi, teoretic, cu până la trei salarii de bază brute, în fiecare lună. La care se pot adăuga, în cazuri deosebite şi alte sume de bani suplimentare aşa cum sunt prevăzute în normele metodologice privind constituirea şi utilizarea fondului de stimulente al instituţiei, aprobate de Guvern.


  Aceste prevederi urmează să fie publicate în "Monitorul Oficial". Astfel, fondul de stimulente destinat angajaţilor Gărzii Financiare este alimentat cu 15 la sută din sumele colectate la bugetul statului în urma acţiunilor de control, sub formă de amenzi şi sume confiscate. La aceasta se adaugă şi 7 la sută din sumele obţinute prin valorificarea bunurilor confiscate. Cumulate, cele două procente sunt aproximativ egale cu fondul de salarii al instituţiei.


Comisarul general al Gărzii Financiare, Adrian Cucu, spune că, practic, rar se acordă stimulente de trei salarii, media fiind undeva de 1,5-1,7 salarii, lunar. Aceste prime pot fi acordate atât de preşedintele Agenţiei Naţionale de Administare Fiscală, cât şi de comisarul general al Gărzii Financiare. De exemplu, în Garda Financiară Bucureşti, cel mai mic salariu de bază brut este de 600 de lei, în cazul asistentului, iar cel mare este de 1.500 de lei, cel al comisarului-şef. La acestea se adaugă însă stimulentele, în funcţie de activitatea şi rezultatele avute.


Antena 3

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close