Antena 3 CNN Economic Biz News Business Studiu. România, pe ultimul loc în UE la gradul de inovaţie din economie

Studiu. România, pe ultimul loc în UE la gradul de inovaţie din economie

Studiu. România, pe ultimul loc în UE la gradul de inovaţie din economie
14 Feb 2008   •   18:11

România se plasează pe ultimul loc în UE în funcţie de gradul de inovaţie din economie, cu un punctaj mai mic decât jumătate din media obţinută de statele Uniunii, se arată într-un studiu realizat pentru Comisia Europeană. Indicele UE al gradului de inovaţie în economie este de 0,45 puncte, în timp ce punctajul României şi Bulgariei este de 0,18 puncte, respectiv de 0,23 puncte.

România şi Bulgaria se află în categoria statelor care recuperează decalajele faţă de celelalte state, alături de Malta, Lituania, Ungaria, Grecia, Portugalia, Slovacia, Polonia, Croaţia şi Letonia. Deşi indicele obţinut de aceste ţări este mult sub media UE, punctajul lor se va îmbunătăţi.

Turcia este singurul stat cuprins în acest studiu care are un indice mai mic decât al României, respectiv de 0,08 puncte.

Suedia, Elveţia, Finlanda, Israel şi Danemarca au cele mai inovative economii din lume, cu mult înaintea celor ale Statelor Unite şi Japoniei, care ocupă locurile 9, respectiv 6, potrivit studiului "Tabela de marcaj europeană a inovaţiei 2007".

Studiul, aflat la a şaptea ediţie, clasifică statele membre ale UE şi alte economii importante din lume în funcţie de 25 de criterii, inclusiv gradul de penetrare al conexiunilor broadband la Internet, investiţiile publice şi private în cercetare, numărul angajaţilor în serviciile din domeniul hi-tech, vânzarea de noi produse şi numărul brevetelor de inovaţie.

Analiza include, pe lângă statele membre ale UE, Croaţia, Turcia, Islanda, Norvegia, Elveţia, SUA, Japonia, Israel, Canada şi Australia.

Antena3.ro

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close