Antena 3 Economic Biz News Business SUA aprobă reformarea Wall Street

SUA aprobă reformarea Wall Street

02 Iul 2010   •   20:15
SUA aprobă reformarea Wall Street

 


Camera Reprezentanţilor din SUA şi-a dat aprobarea pentru cea mai mare reformare a regulilor de pe Wall Street de la Marea Depresiune din anii 30, lăsând actul în mâinile Senatului.

 

Parlamentarii au votat 237 la 192, pentru a oferi suraveghetorilor un arsenal de noi arme contra practicilor riscante de investiţii învinovăţite pentru criza  financiară globală

"Votul de azi este o victorie pentru orice American care a fost afectat de iresponsabilitatea ce a condus la pierderea  milioane de locuri de muncă şi trilioane în avere?, arăta liderul american, Barack Obama într-un comunicat.

Senatul American va discuta actul după 4 iulie, când este de aşteptat ca democraţii să adune cele 60 de voturi necesare pentru aprobare.

Pe fondul unui şomaj de aproape zece procente şi profundă nemulţumire publică faţă de Wall Street cu patru luni înainte de alegerile din noiembrie, Obama a condus ofensiva ce i-a prezentat pe republicani ca opunându-se reformelor de bun simţ.


"Va aduce cele mai puternice protecţii financiare pentru consumator din istorie, va opri abuzurile băncilor, companiile de credit şi ipotecă şi va oferi clienţilor informaţiile de care au nevoie pentru a lua decizii financiare," declara Obama.

Noua legislaţie creezează o nouă agenţie de protecţie financiară pentru consumator, un sistem de avertizare pentru a prezice şi preveni următoarea criză şi mecanisme menite a lichida în loc de a salva companiile ce devin "prea mari pentru a pica."

Actul închide de asemenea lipsurile de regulamente şi cere o mai mare transparenţă pentru fondurile de risc, brokeri şi companii de credit.

În plus, introduce o versiune diluată a "Regulii Volcker ", de a limita capacitatea băncilor de a face investiţii speculative ce nu sunt în numele clienţilor.

 

Antena3.ro

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close