Antena 3 CNN Economic Biz News Business SUA. Guvernul ia măsuri pentru resuscitarea celor mai mari companii de credite ipotecare

SUA. Guvernul ia măsuri pentru resuscitarea celor mai mari companii de credite ipotecare

SUA. Guvernul ia măsuri pentru resuscitarea celor mai mari companii de credite ipotecare
14 Iul 2008   •   13:57

Guvernul american a anunţat că va lua măsuri imediate pentru a încerca să aducă la liman cele mai mari două companii de credite ipotecare din SUA, Freddie Mac şi Fannie Mae, anunţă BBC. Planul include chiar şi posibilitatea Trezoreriei naţionale de a cumpăra acţiuni ale companiilor, dacă va fi necesar. Cele două firme asigură în prezent aproape jumătate din toate împrumuturile imobiliare din SUA, în valoare de peste 5000 de miliarde de dolari.

Preţurile acţiunilor celor două companii au scăzut brusc săptămâna trecută, din pricina temerilor că acestea ar putea să rămână fără fonduri.

?Fannie Mae şi Freddie mac joacă un rol cheie în sistemul nostru financiar pentru imobiliare şi trebuie să continue treaba pe care au făcut-o şi până acum? a declarat Secretarul Trezoreriei Henry Paulson, adăugând că sprijinul pe care acestea îl oferă pieţei imobiliare este foarte important în contextul în care Statele Unite se confruntă cu o criză în acest domeniu.

Cele două companii oferă fonduri pentru împrumuturile imobiliare, cumpărând ipoteci şi plasându-le ca investiţii. Ele au avut de pierdut atunci când foarte mulţi proprietari nu şi-au mai putut plăti împrumuturile.

Antena3.ro

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close