Antena 3 CNN Economic Biz News Business Ţara care pentru următorii 90 de ani nu va cunoaşte criza economică. Investitorii cred că este o mină de aur

Ţara care pentru următorii 90 de ani nu va cunoaşte criza economică. Investitorii cred că este o mină de aur

Ţara care pentru următorii 90 de ani nu va cunoaşte criza economică. Investitorii cred că este o mină de aur
de O.P.    |    18 Dec 2012   •   12:54

Bazată mult timp pe comerţ, apoi pe exportul de perle, economia Emiratelor Arabe Unite este, astăzi, puternic legată de petrol şi gaze naturale. În ultimii ani însă, există o puternică dorinţă de diversificare a acestei economii. Dinamismul de dezvoltare, o politică fiscală favorizantă şi prezenţa numeroşilor investitori au făcut din Emirate un loc ideal pentru deschiderea de noi afaceri.

În general, Emiratele Arabe Unite (EAU) sunt cunoscute ca figurând printre primii producători şi exportatori de ţiţei din lume. Ca o paranteză, merită menţionat că EAU exportă aproximativ 2 milioane de barili de petrol pe zi, cifră care va creşte până în 2030. La un preţ mediu al „aurului negru” de 75 de dolari/baril, se obţine un câştig de 25 de milioane de dolari pe zi, adică 2.000 de dolari pe secundă. O sumă „modestă”, nu-i aşa!?

O sursă de venit sigură, care va dăinui încă 80-90 de ani de acum înainte, în funcţie de ritmul producţiei anuale. În ultimii ani, se lucrează intens pe linia diversificării activităţilor economice, prin crearea de zone libere, prin dezvoltarea sectorului de tehnologii avansate, a turismului de lux etc.

„Emiratele Arabe Unite pregătesc epoca post-petrol”, explică Munim Al Rubaie, asociat al cabinetului de expertiză contabilă şi consultanţă Baker Tilly. Astfel, spune expertul, „planul strategic lansat de emiratul Abu Dhabi, care deţine cea mai mare parte a rezervelor de petrol şi gaze, este croit pe principiul unei politici economice liberale, de consolidare a infrastructurilor industriale şi pe susţinerea IMM-urilor.

Emiratul vrea să atragă investitori străini, folosind câştigurile obţinute din exploatarea hidrocarburilor pentru implementarea şi extinderea de noi activităţi. Dubai îşi centrează dezvoltarea pe poziţia strategică de platformă comercială”.

Citeşte mai multe despre acest subiect, pe
www.incomemagazine.ro

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close