Antena 3 CNN Economic Biz News Business Tăriceanu: CEC a renăscut dintr-o instituţie care mergea la vale

Tăriceanu: CEC a renăscut dintr-o instituţie care mergea la vale

Tăriceanu: CEC a renăscut dintr-o instituţie care mergea la vale
06 Mai 2008   •   11:41

Invitat la lansarea noului CEC, denumit acum CEC Bank, premierul Călin Popescu Tăriceanu a ţinut un discurs în care a amintit de provocarea pe care o reprezintă imaginea nouă a Casei de Economii şi Consemnaţiuni. Cea mai veche instituţie bancară din ţară va funcţiona ca o bancă, dar va avea capital de stat.

?Privatizarea CEC ar fi reprezentat o reuşită pentru un proprietar preocupat de profit, dar nu ar fi îndeplinit cerinţele clienţilor, precum micii întreprinzători, deoarece nu adapta serviciile la necesităţile acestora?, e de părere premierul Călin Popescu Tăriceanu.

"Eşuarea privatizării CEC nu a fost un eşec, ci o nouă provocare", a declarat premierul.

La acel moment, prim-ministrul s-a consultat cu ministrul Finanţelor din perioada respectivă, Sebastian Vlădescu, şi cu guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu. Aceştia au convenit că CEC poate "renaşte dintr-o instituţie care mergea la vale".

Prim-ministrul a precizat că acesta este un moment foarte important pentru CEC, cu atât mai mult cu cât noua bancă trebie să răspundă cerinţelor persoanelor cu venituri reduse din mediul rural şi din oraşele mici.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cea mai detaliată hartă a creierului uman realizată vreodată
x close