Antena 3 CNN Economic Biz News Business Tăriceanu la Dacia: Taxa auto rămâne!

Tăriceanu la Dacia: Taxa auto rămâne!

Tăriceanu la Dacia: Taxa auto rămâne!
02 Apr 2007   •   16:55

Premierul fost, luni, în vizită la uzinele Dacia Renault, din judeţul Argeş. Acolo, a explicat muncitorilor avantajele taxei de primă înmatriculare auto. Premierul le-a spus că măsura stimulează industria auto internă şi împiedică importul ?gloabelor? de maşini uzate care poluează. Premierul şi-a reafirmat poziţia de susţinere faţă de menţinerea taxei de primă înmatriculare. În opinia lui Călin Popescu Tăriceanu, această taxă este menită să protejeze mediul şi locurile de muncă ale angajaţilor din industria de profil.

Tăriceanu a spus că investiţia de la Dacia a vizat în primul rând piaţa românească. Faptul că produsul fabricat la Piteşti este exportat acum din India şi până în America de Sud înseamnă că asocierea cu un producător important de autoturisme a dat roade.

Varujan Vosganian, a declarat luni, cu ocazia audierii sale în faţa comisiilor de specialitate ale Parlamentului, că nu doreşte că România să ajungă în faţa Comisiei Europene de Arbitraj în problema taxei de înmatriculare şi că Guvernul va propune un plan pentru a evita eventuale sancţiuni. 'Nu îmi doresc să ajungem în faţa Curţii Europene de Arbitraj. Mai avem o lună şi jumătate pentru a găsi o soluţie, astfel încât să nu renunţăm la viziunea noastră în această chestiune', a spus Vosganian, cu ocazia audierii sale în Parlament pentru funcţia de ministru al Economiei şi Finanţelor, potrivit Rompres.

Antena 3

×
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close