Antena 3 CNN Economic Biz News Business Tăriceanu sfătuieşte afaceriştii să nu ia credite bancare

Tăriceanu sfătuieşte afaceriştii să nu ia credite bancare

Tăriceanu sfătuieşte afaceriştii să nu ia credite bancare
Sursa foto: tariceanu stolojan
02 Iun 2009   •   04:46

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu le-a recomandat oamenilor de afaceri să nu ia credite de la bănci în condiţiile actuale, iar omul de afaceri liberal Dinu Patriciu le-a cerut politicienilor să nu intervină în mediul de afaceri, ci să lase libertate economiei.

În cadrul dezbaterii iniţiate de PNL pe marginea principiilor liberale privind relansarea economiei româneşti, Tăriceanu a apreciat că, în cazul României, problemele cu sistemul bancar "au fost incomparabil mai reduse sau practic inexistente în raport cu celelte ţări occcidentale".

"Trebuie să remarcăm că azi, în România, nivelul dobânzilor face ca sistemul bancar să nu-şi poata îndeplini funcţia vitală, şi anume finanţarea economiei. Pentru că aici sunt oameni de afaceri, aş avea îndrăzneala să spun că aş sfătui orice om de afaceri din ţara noastră, astăzi, să nu ia un credit la acest nivel de dobândă pentru că orice plan de afaceri nu va putea să fie dus la îndeplinire cu acest nivel extrem de ridicat", a sfătuit fostul premier.

Tăriceanu crede că o degradare "şi mai amplă" a mediului economic este posibil să ducă la tensiuni sociale" şi mai mari şi chiar la explozii sociale. El a mai recomandat Guvernulului să-şi asume rolul de a face investiţii în infrastrucutură, deoarece mediul privat nu are capacitatea de a investi.

Antena3.ro

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close