Antena 3 CNN Economic Biz News Business Tăriceanu: Taxa auto nu e un lux şi protejează mediul

Tăriceanu: Taxa auto nu e un lux şi protejează mediul

Tăriceanu: Taxa auto nu e un lux şi protejează mediul
17 Dec 2007   •   20:07

Premierul Călin Popescu Tăriceanu le-a cerut miniştrilor Finanţelor şi Mediului să stabilească un sistem prin care taxa de primă înmatriculare auto să fie vărsată în continuare la bugetul de stat, iar aproximativ o treime din suma totală colectată să fie alocată proiectelor de reducere a poluării. Sectorul transporturilor trebuie să contribuie la reducerea poluării, consideră premierul Tăriceanu. De asemenea el a menţionat că prima de casare va creşte de la 3.000 la 4.000 de lei.

Tăriceanu crede că din punctul de vedere al Guvernului obiectul dezbaterii îl constituie protejarea mediului înconjurător şi a pledat în favoarea menţinerii taxei.

"Din punctul de vedere al Guvernului, obiectul dezbaterii priveşte protejarea mediului înconjurător. Mulţi politicieni au deturnat sensul temei privind taxa de protejare a mediului. Protejarea mediului nu este un lux, o taxă menită să protejeze mediul nu poate fi considerată un lux", a precizat Tăriceanu.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu le-a cerut parlamentarilor să nu transforme România în lada de gunoi a Europei. Acesta a fost mesajul transmis în finalul dezbaterii din Parlament pe tema taxei de primă înmatriculare.

Antena 3

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close