Antena 3 CNN Economic Biz News Business Tăriceanu: taxa auto rămâne, se schimbă unele detalii tehnice

Tăriceanu: taxa auto rămâne, se schimbă unele detalii tehnice

Tăriceanu: taxa auto rămâne, se schimbă unele detalii tehnice
04 Dec 2007   •   11:48

Taxa de primă înmatriculare va fi modificată prin ordonanţă de urgenţă şi va putea fi contestată, anunţă, de la Bruxelles, ministrul economiei şi finanţelor, Varujan Vosganian. La Bucureşti, premierul Tăriceanu spune însă că taxa nu va fi redusă. Autorităţile române şi oficialii europeni au ajuns la un compromis în privinţa acestei taxe pentru care Comisia Europeană a declanşat faza a doua a procedurii de sancţionare la adresa ţării noastre. În următoarele două luni, o comisie formată din experţi va încerca să găsească o soluţie care să mulţumească ambele părţi.

?Nu se pune problema reducerii sau eliminării, ceea ce se pune problema este că, pe baza observaţiilor făcute de Comisie, suntem într-un proces de discuţii şi probabil că anumite aspecte vor fi modificate. Aceste aspecte sunt de ordin pur tehnic şi se referă la valoarea în vamă a vehiculelor, la care nu se poate aplica o taxă mai mare decât valoarea lor reziduală. Taxa rămâne în vigoare şi este destinată protecţiei mediului şi când spun mediul înţeleg nu doar natura, ci şi oamenii?, a declarat Tăriceanu.

El a arătat că, dacă anumite prevederi sunt considerate de Comisia Europeană neconforme cu legislaţia europeană, ministrul Varujan Vosganian are mandat să discute la Bruxelles şi ulterior Guvernul va veni cu propuneri care să elimine aceste ?aşa-zise neconcordanţe?.

Vosganian a declarat că guvernul va stabili noi condiţii pentru taxa auto -

Antena3.ro

×
Parteneri
Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat
x close