Antena 3 CNN Economic Biz News Business Tarom ar putea zbura din nou cu Airbus A310

Tarom ar putea zbura din nou cu Airbus A310

Tarom ar putea zbura din nou cu Airbus A310
01 Feb 2007   •   14:51

Cele două aeronave ale companiei TAROM vor putea zbura din nou în acest an. Ele vor intra într-un program de revizie în două centre ale companiei Airbus.

Declaraţia a fost făcută de ministrul Transporturilor, Radu Berceanu. ?Am iniţiat toate demersurile astfel încât cele două aeronave să fie verificate de companie în centre din Frankfurt şi Tolouse, pentru ca apoi să reintre în uz, fie pe curse spre Tel Aviv, fie pe curse charter, sau chiar să le vindem. Oricum, în câteva luni vor fi gata de zbor?, a spus Berceanu.

Avioanele au fost oprite de la zbor în 2003 de fostul director al companiei, Rodica Odobescu, şi de fostul ministru al Transporturilor, Miron Mitrea.

Fostul director al Aviaţiei Civile, Sorin Stoicescu, a declarat că în 2003 nu s-au găsit cumpărători pentru aceste aparate şi că provocau pierderi de circa un milion de dolari pe lună după ce au fost scoase din uz, pentru conservare.

De asemenea, autorităţile se mai gândeau să transforme cele două aparate în avioane cargo, care să fie utilizate de Ministerul Apărării Naţionale, prin intermediul companiei Romavia.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close