Antena 3 CNN Economic Biz News Business Taxa de cadastru se majorează din acest an

Taxa de cadastru se majorează din acest an

Taxa de cadastru se majorează din acest an
11 Ian 2008   •   10:44

Taxele se măresc, din acest an, pentru cei care vor să îşi elibereze planuri de încadrare pentru lucrările de construcţii, la Agenţia Naţională de Cadastru. Şi taxa pentru avizarea executării hărţilor creşte de la 50 la 100 de lei. Cele mai importante modificări se referă la eliberarea de planuri de încadrare în teritoriu şi a planurilor de situaţie necesare proiectelor pentru autorizarea lucrărilor de construire sau desfiinţare.

Până acum erau taxate cu 200 de lei pentru fiecare document. Potrivit noilor tarife, pentru un plan se vor plăti 200 de lei înmulţiţi cu o suprafaţă de teren mai mică de 9 hectare. Pentru suprafeţe mai mari, taxa este de 1.000 de lei la hectar.

Pentru avizarea executării planurilor şi hărţilor pentru suprafeţe mai mari de 100 hectare, precum şi pentru avizarea lucrărilor de aero-fotografiere, taxa pentru fiecare lucrare creşte de la 50 la 100 lei. Furnizarea serviciilor în regim de urgenţă presupune, pe lângă plata tarifelor pentru furnizarea serviciilor la termen, şi plata unui tarif suplimentar.

Sunt scutite de la plata tarifelor serviciile de recepţie şi înfiinţare carte funciară, în cazul primei înregistrări în cadastru şi cartea funciară a terenurilor agricole situate în extravilanul localităţilor, dobândite prin titlurile de proprietate.

Furnizarea în regim de urgenţă a acestor servicii presupune plata unui tarif de urgenţă de 480 lei. Din acest an toate veniturile obţinute din tranzacţii imobiliare sunt virate la bugetul de stat.

Antena 3

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close