Times: Marea Britanie, în pragul unei crize economice mai grave decât crahul din anii '90

19 Oct 2008   •   18:03
Times: Marea Britanie, în pragul unei crize economice mai grave decât crahul din anii '90

Marea Britanie s-ar putea confrunta cu o criză mult mai gravă decât crahul din anii 1990, întrucât, pânã în 2010, mail mult de două milioane de britanici vor deţine locuinţe a cãror valoare va fi depăşită de cea a creditelor contractate pentru achiziţia acestora, anunţă The Times.
Peste 60.000 de proprietari de locuinţe intră, în fiecare lună, în situaţie de "negative equity", din cauza prăbuşirii preţurilor locuinţelor. Prin urmare, actuala criză va fi mai gravă decât cel mai recent declin al pieţei imobiliare, când 1,8 milioane de persoane au fost afectate.
"Negative equity" (capital propriu negativ) desemneazã situaţia în care creditul contractat pentru plata unui activ depăşeşte valoarea achiziţiei. Acest lucru se întâmplă când valoarea activului scade dupã ce a fost achiziþionat.
Un nou raport al agenţiei de evaluare financiară Standard & Poor's confirmă faptul că bãncile pun sechestru asupra a tot mai multe locuinþe, ale căror proprietari nu îşi mai pot permite să plătească ratele la creditele ipotecare contractate. Acesta reprezintă încă un semnal potrivit căruia criza financiară afectează economia reală, pentru că sute de mii de familii se confruntă cu pericolul de a fi obligate să-şi schimbe locuinţele, ale căror valori au scăzut sub suma creditului ipotecar contractat.
Potrivit Standard & Poor's, peste 335.000 de locuinţe vor valora, până la sfârşitul lui octombrie, mai puţin decât creditele ipotecare contractate pentru cumpărarea acestora.
Antena3.ro

Alegeri 2020
Alegeri 2020
x close