Antena 3 CNN Economic Biz News Business Tinerii îşi vor putea face credite speciale pentru finanţarea studiilor

Tinerii îşi vor putea face credite speciale pentru finanţarea studiilor

Tinerii îşi vor putea face credite speciale pentru finanţarea studiilor
21 Apr 2008   •   20:35

În aproximativ un an, studenţii din România vor putea contracta un credit de la o agenţie special înfiinţată, care li se adresează exclusiv. Tinerii vor trebui să calculeze exact de câţi bani au nevoie pentru studii, iar apoi vor primi lunar suma necesară pentru întreţinere, având posibilitatea de-a returna împrumutul după facultate.

În prezent, mai multe bănci din România oferă credite pentru studii. În cazul noii agenţii, diferenţele vin de la termenul de graţie şi de la dobândă. De exemplu, studentul va plăti banii împrumutaţi după absolvire. Aşa se întâmplă şi în Marea Britanie sau Statele Unite, unde acest tip de credit a avut un succes imens.

?Peste tot în lume, dacă vrei să sprijini studenţii, atunci nu poţi să le acorzi un împrumut şi în timpul studiilor să le ceri să ramburseze banii, pt că în mod normal studenţii ar trebui să studieze. Deci, nu au surse de venit.? a declarat Remus Pricopie, Secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

Principalul motivul care a determinat oficialităţile să înfinţeze această agenţie este rata tot mai mare a abandonului universitar. Tinerii se angajează de regulă ca să îşi poată finanţa studiile dar munca îî acaparează şi, în final, ajung să renunţe la facultate.

După ce studentul termină facultatea vine scadenţa, dar găsirea unui loc de muncă nu este neapărat imperativă. Soluţia finală va fi ca tânărul să amâne plata creditului până când îşi va găsi unul. Agenţia de credite pentru studenţi va fi înfiinţată anul acesta, iar de la 1 octombrie 2009 se vor acorda primele împrumuturi. Studentii nu pot să contracteze decât un singur astfel de credit pe toată durata studiilor.

Antena 3

×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close