Antena 3 CNN Economic Biz News Business Ţiriac - primul român în topul Forbes

Ţiriac - primul român în topul Forbes

Ţiriac - primul român în topul Forbes
09 Mar 2007   •   08:18

Bill Gates rămâne cel mai bogat om de pe planetă, potrivit topului miliardarilor din acest an, publicat de revista americană Forbes. Fondatorul Microsoft este cotat cu o avere de 56 de miliarde de dolari, cu 6 miliarde mai mare decât anul trecut. Supremaţia primelor cinci locuri se împarte pe trei continente: America, Europa şi Asia.

Gates este urmat îndeaproape de un alt american, omul de afaceri Warren Buffet, cu 52 de miliarde. Locul trei îi revine unui sud-american. Mexicanul Carlos Slim Helu a reuşit să adune o sumă mai mult decât frumuşică - 49 de miliarde - numai din telecomunicaţii. E drept are că mai puţin cu 23 de miliarde decât Bill Gates, dar tot nu se plânge de sărăcie. Suedezul Ingvar Kamprad, locul patru în top, a făcut avere din industria mobilei, dar, spun gurile rele, şi pentru că e foarte zgârcit. Printre bogaţii cei mai bogaţi se numără şi magnatul oţelului, Lakshmi Mittal. Cel mai avut om din India câştigă bani şi din afacerile din România, unde deţine combinatul siderurgic de la Galaţi.

Pentru prima dată, pe listă este prezent şi un român - Ion Ţiriac, situat pe locul 840 cu 1,1 miliarde de dolari. Revista afirmă că numărul miliardarilor din întreaga lume se apropie de 1.000. Valoarea cumulată a averilor lor a atins cifra incredibilă de 3.500 de miliarde de dolari, de aproape două ori mai mult ca produsul intern brut al Franţei.

Antena 3

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close