Antena 3 CNN Economic Biz News Business Tnuva închide ferma de vaci de la Adunaţii Copăceni, deoarece nu este profitabilã

Tnuva închide ferma de vaci de la Adunaţii Copăceni, deoarece nu este profitabilã

Tnuva închide ferma de vaci de la Adunaţii Copăceni, deoarece nu este profitabilã
07 Mar 2011   •   12:04

Fabrica israeliană Tnuva îşi va închide ferma de faci din România din motive financiare. Ferma are 1.200 de vaci de lapte care asigură 25% din producţia zilnică şi nu este profitabilă. Conform directorului general al Tnuva, Arik Schor, fabrica primeşte destul lapte de la ferme de vaci din afara grupului.

"Creşterea vacilor nu este afacerea de bază a Tnuva, astfel că ne-am întrebat dacă ar trebui să continuăm investiţiile în fermele de vaci. Ferma de la Adunaţii Copăceni nu este profitabilă şi a fost construită la vremea ei doar pentru a asigura un surplus de lapte zilnic atunci când exista un deficit în România pe această piaţă. Această situaţie nu se mai regăseşte astăzi", a declarat Arik Schor pentru Ynetnews.

Ferma de vaci, situată la 20 de kilometri de Bucureşti, a fost cumpărată cu un milion de euro şi modernizatã de Tnuva, iar bovinele au fost importate din Germania.
 
Conform lui Schor, autorităţile din România iau în considerare construirea unui aeroport pe terenul unde se află acum ferma de vaci.


×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close