Antena 3 CNN Economic Biz News Business Top Forbes: Bill Gates, detronat de Warren Buffet. Patriciu, pe locul 462

Top Forbes: Bill Gates, detronat de Warren Buffet. Patriciu, pe locul 462

Top Forbes: Bill Gates, detronat de Warren Buffet. Patriciu, pe locul 462
06 Mar 2008   •   07:47

După 13 ani, Bill Gates a pierdut titlul de cel mai bogat om din lume. Clasamentul publicat de revista Forbes este condus acum de un alt american, investitorul Warren Buffett, cu o avere estimată la 62 de miliarde de dolari. Gates a cedat chiar şi locul doi, în favoarea magnatului telecomunicaţiilor din Mexic, Carlos Slim. În vârstă de 77 de ani, Warren Buffett se afla de multă vreme în top. El cucereşte acum primul loc după ce şi-a sporit, într-un an, averea cu nu mai puţin de 10 miliarde de dolari.

Averea sa este estimată acum la 62 de miliarde de dolari. Faptul este cu atât mai remarcabil cu cât Buffett a făcut, în acelaşi timp, multe donaţii în scopuri de binefacere, în parteneriat cu cel pe care l-a detronat, Bill Gates.

Fondatorul Microsoft şi-a sporit şi el averea cu două miliarde în ultimul an, dar a fost, totuşi, întrecut de mexicanul Carlos Slim, care se poate lăuda cu o creştere de 11 miliarde.

Locul patru este ocupat de o cunoştinţă a românilor, magnatul indian al oţelului Lakşmi Mittal, cu o avere cotată la 45 de miliarde de dolari.

România este reprezentată, destul de modest, în clasament doar de Dinu Patriciu, cu 2,5 miliarde de dolari - şi de Ion Ţiriac, cu 1,2 miliarde.

Revista publică şi clasamente pe categorii, cel mai interesant fiind, poate, topul tinerilor miliardari, condus de Mark Zuckerberg, creatorul siteului de internet Facebook. Acesta se poate lăuda cu 1,5 miliarde de dolari la doar 23 de ani.

Pentru prima dată, lista miliardarilor cuprinde peste 1100 de nume -

Topul Forbes 2008
1. Warren Buffet - 62 miliarde de dolari
2. Caros Slim Helu - 60 miliarde de dolari
3. William Gates III - 58 miliarde de dolari
4. Lakshmi Mittal - 45 miliarde de dolari
5. Mukesh Ambani - 43 miliarde de dolari
6. Anil Ambani - 42 miliarde de dolari
7. Ingvar Kamprad - 31 miliarde de dolari
8. KP Singh - 30 miliarde de dolari
9. Oleg Deripaska - 28 miliarde de dolari
10. Karl Albrecht - 27 miliarde de dolari
...
462. Dinu Patriciu - 2,5 miliarde de dolari
...
962. Ion Ţiriac - 1,2 miliarde de dolari...

Românii prezenţi în topul Forbes - Omul de afaceri Dinu Patriciu, în vârstă de 57 de ani, de meserie arhitect, a fost inclus în clasament, pe locul 462, în urma vânzării unei participaţii majoritare la grupul Rompetrol, către compania KazMunaiGas din Kazahstan. Grupul Rompetrol a fost evaluat la 3,6 miliarde de dolari, astfel că valoarea participaţiei preluate de KazMunaiGas se ridică la 2,7 miliarde de dolari.

Antreprenorul Ion Ţiriac, în vârstă de 68 de ani, este cel de-al doilea român care se află în clasamentul realizat de Forbes, pe poziţia 962. Ţiriac este un om de afaceri ifluent în Germania şi România, fiind proprietarul unui numar mare de firme în domeniul bancar, auto şi cel al transporturilor. El este primul român care intrat în topul miliardarilor din întreaga lume alcătuit de Forbes.

Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close