Antena 3 CNN Economic Biz News Business Topul băieţilor deştepţi de la Transporturi

Topul băieţilor deştepţi de la Transporturi

Topul băieţilor deştepţi de la  Transporturi
21 Feb 2007   •   10:19

Ministerul Transporturilor a făcut plăţi preferenţial către firme deja cunoscute pentru afacerile cu statul. În fruntea listei de furnizori ai Companiei Nationale de Autostrăzi şi Drumuri (CNADNR) care şi-au recuperat banii se află 2 firme, al căror patronat este deja celebru: Spedition Umb, deţinută de Dorinel Umbrărescu, şi Pa&Co International SRL, a lui Costel Căşuneanu. Cele doua firme au primit în 2005, prin ordine de plată, aproape 60 de milioane de euro.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a prezentat marţi lista principalelor firme de construcţii faţă de care statul avea datorii la sfârşitul anului, în baza hotărârii de guvern 726 din 14 iulie 2005. Sumele pe care statul le datora se ridicau la 450 de milioane de lei noi. Din cele 94 de companii, 13 aveau de încasat sume mai mari de un milion de lei, iar acestea au fost platite din veniturile proprii ale CNADNR. Restul de 81 de firme au fost plătite prin bilete la ordin, urmând să îşi recupereze banii eşalonat, pe trei ani, până în 2008.

Hotărârea de guvern prin care 94 de firme au primit în schimbul unor servicii mai bine de 100 de milioane de euro a fost rezultatul lobby-ului făcut de preşedintele Băsescu, semnată în iulie 2005 de premierul Călin Popescu-Tăriceanu.

Citiţi articolul complet în Jurnalul Naţional

Antena3.ro

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close