Antena 3 CNN Economic Biz News Business Topul Forbes. Averile celor mai bogaţi americani, afectate de criza financiară

Topul Forbes. Averile celor mai bogaţi americani, afectate de criza financiară

Topul Forbes. Averile celor mai bogaţi americani, afectate de criza financiară
19 Sep 2008   •   12:56

Topul celor mai bogaţi 400 de americani realizat de Forbes nu a suferit schimbări majore anul acesta. Averile mogulilor americani au stagnat sau au crescut cu foarte puţine procente. Criza financiară americană este posibil să fi afectat creşterea averilor celor mai bogaţi dintre americani.

Valoarea netă totală a averilor celor aflaţi în top a crescut anul acesta cu numai 2%. Bill Gates se află tot pe locul întâi în topul celor mai bogaţi americani. Acesta a reuşit să se redreseze după ce fusese depăşit, pentru câteva luni, în primăvară, de Warren Buffett, acţionar la Berkshire Hathaway.

Topul conţine şi câteva intrări neaşteptate. Printre cei mai proaspeţi miliardari americani se află Norman Braman, care activează în domeniul vânzărilor de maşini, fiind şi colecţionar de obiecte de artă şi John Paul DeJoria, fondatorul companiei ?Patron?.

Cel mai tânăr american prezent în acest top este Mark Zuckerberg, fondatorul reţelei de socializare pe Internet, ?FaceBook? . Acesta debutează în clasamentul Forbes cu o avere de 1,5 miliarde de dolari, ceea ce nu este rău pentru un tânăr de 24 de ani.

Averea lui Shldon Averson a scăzut cu 13 miliarde de dolari în ultimele 12 luni, ceea ce presupune o diminuare de 1.5 milioane de dolari pe oră a averii acestuia. În clasament se sflă şi 40 de femei printre care şi Oprah Winfrey a cărei avere a ajuns la 2,7 miliarde de dolari.

Numai 19% dintre primele 400 de averi americane au fost moştenite, în timp ce două 81% dintre cei aflaţi în top au realizat averile singuri.

Primele zece locuri ale topului Forbes(pdf)

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bill Gates microsoft Oracle Forbes
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close