Antena 3 CNN Economic Biz News Business Tractorul Braşov nu mai poate fi privatizat

Tractorul Braşov nu mai poate fi privatizat

Tractorul Braşov nu mai poate fi privatizat
03 Feb 2007   •   17:48

Teodor Atanasiu, preşedintele AVAS, crede că singura soluţie pentru Tractorul Braşov este vânzarea fluxului viabil de producţie sub formă de activ, negrevat de datorii, iar acest lucru nu se poate face decât prin procesul de lichidare voluntară a societăţii.

?Acolo nu mai există nicio posibilitate de privatizare, fiindcă activele lor reevaluate la zi, cu terenuri, cu clădiri, cu utilaje, fac în jur de 200 de milioane de euro, iar datoriile sunt de peste 800 de milioane de euro. Nu vine nimeni să cumpere active care sunt de patru ori mai ieftine decât datoriile pe care le are de plãtit?, a declarat sâmbătă, în cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului, Teodor Atanasiu.

Preşedintele AVAS susţine că societăţile comerciale ajung în situaţii dificile doar din două motive: ?fie că nu au capacitatea investiţională de a se adapta pieţii şi mediului concurenţial, fie că au fost luate decizii manageriale sub presiunea sindicatelor?, a mai spus Atanasiu.

Rompres

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close