Antena 3 CNN Economic Biz News Business Traficul de droguri ? o afacere de milioane de euro. Internullo, prins în flagrant (VIDEO)

Traficul de droguri ? o afacere de milioane de euro. Internullo, prins în flagrant (VIDEO)

Traficul de droguri ? o afacere de milioane de euro. Internullo, prins în flagrant <font color=red>(VIDEO)</font>
06 Mai 2008   •   19:31

După 2001, consumul de heroină a explodat în România. Drogul s-a ieftinit dramatic, în umbra războiului din Aghanistan. Antena 1 a intrat în cuibul unor traficanţi de heroină din Bucureşti. Tinerii pun la cale vânzările dintr-o zi în toaleta unui internet-cafe de pe un bulevardul central al Bucureştiului. Sunt cei mai de jos membri ai unei reţele, sunt mulţumiţi să aibă drogul pe gratis şi ceva bani. Şeful lor poate face însă chiar şi un milion de euro pe săptămână.

Sclavii heroinei


Heroina a ajuns cel mai folosit drog în România. 32 de români au murit anul trecut din cauza drogurilor. Statistic, cu 50% mai mult decât acum doi ani. 350 de mii de români s-au drogat cel puţin o dată. 35.000 sunt dependenţi. Consumă regulat. Dintre aceştia, 24.000 trăiesc în Bucureşti. Sunt piaţa de desfacere a unei afaceri extrem de profitabile.

Tinerii aceştia nu-şi cheltuie banii pe seringi. Le re-folosesc până când nu se mai poate, chiar dacă acele uneori se înfundă. De data aceasta, s-au chinuit o oră să-şi injecteze drogul. Apoi, au plecat pe teren, să distribuie heroina cărăuşilor, care o duc dependenţilor, o mare parte a lor copii din familii înstărite. Cei mai mulţi au început să se drogheze în liceu.

De altfel, drogurile, pe lângă mici şi bere, au fost, pentru mai mulţi tineri, meniul de 1 mai la mare. Dar şi pentru doi dintre DJ-ii care erau aşteptaţi să pună muzică la o petrecere din Mamaia. Ei au ajuns la secţia de poliţie, după ce au fost prinşi cu stupefiante. Cunoscutul DJ Rosario Internullo a fost prins în urma unui flagrant, într-un club din Mamaia. Artistul avea 3 grame de cocaină pentru consum propriu. DJ-ul de origine italiană a recunoscut că nu a fost prima dată când a luat droguri.

Muzica şi drogurile


Un alt DJ a fost prins de poliţişti, în timp ce încerca să vândă droguri unui poliţist sub acoperire. Ambii DJ s-au ales cu dosare penale şi riscă să stea câţiva ani în închisoare. La începutul lunii mai, pe litoral au fost prinşi cu droguri nu mai puţin de 17 tineri, majoritatea studenţi. În urma acestor raiduri, ofiţerii BCCO au capturat zeci de grame de haşiş, cocaină, cannabis şi zeci de comprimate de ecstasy.

Observator

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close