Antena 3 CNN Economic Biz News Business Transportul aerian de pasageri, la nivel global, suferă o redresare mai lentă decât cea estimată

Transportul aerian de pasageri, la nivel global, suferă o redresare mai lentă decât cea estimată

Transportul aerian global se va redresa mai lent decât s-a estimat, în urma pandemiei de coronavirus, din cauza întârzierii campaniilor de vaccinare și a ”aversiunii față de risc” a Guvernelor, a previzionat Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni (IATA)

Transportul aerian de pasageri, la nivel global, suferă o redresare mai lentă decât cea estimată
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    21 Apr 2021   •   19:50

Traficul aerian global se va situa anul acesta la 43% faţă de nivelul de dinaintea crizei, faţă de o estimare de 51% luna trecută.

De asemenea, IATA se aşteaptă ca pierderile din industria aviatică să ajungă la 47,7 miliarde de dolari în 2021, o îmbunătăţire faţă de anul trecut, când s-au situat la 126,4 miliarde de dolari.

Dar IATA a avertizat că operatorii aerieni vor continua să aibă nevoie de sprijin guvernamental.

„Această criză este mai îndelungată şi mai profundă decât s-ar fi putut aştepta oricine”, a afirmat Willie Walsh, noul directorul general al IATA.

Veniturile industriei ar urma probabil să crească cu 23%, faţă de nivelul scăzut de anul trecut, de 231 miliarde de dolari, dar mult sub nivelul de 607 miliarde de dolari din 2019.

Cererea pentru transportul aerian de marfă va depăşi cu 13,1% cererea pentru transportul aerian de pasageri în 2021, conform datelor IATA. (sursa Agerpress)

×
Subiecte în articol: transport transport aerian pandemie
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close