Antena 3 CNN Economic Biz News Business Tranzacţia care cimentează relaţia dintre giganţii industriei financiare. Rothschild şi Rockefeller bat palma

Tranzacţia care cimentează relaţia dintre giganţii industriei financiare. Rothschild şi Rockefeller bat palma

Tranzacţia care cimentează relaţia dintre giganţii industriei financiare. Rothschild şi Rockefeller bat palma
Sursa foto: Foto: Mediafax
30 Mai 2012   •   12:59
Două dintre cele mai cunoscute nume din industria financiară mondială se pregătesc să-şi cimenteze legăturile. Familia Rothschild va prelua o participaţie la afacerea de wealth şi asset management a grupului Rockefeller, informează Reuters.

Reprezentanţii fondului RIT Capital Partners, controlat de familia Rothschild şi listat la Londra, au anunţat miercuri că vor cumpăra 37% din acţiunile companiei de la divizia de private banking a grupului francez Societe Generale. Valoarea tranzacţiei nu a fost dezvăluită.

Tranzacţia transatlantică cimentează relaţia de peste cinci decenii dintre figurile patriarhale ale celor două familii, David Rockefeller (96 de ani) şi Jacob Rothschild (76 de ani).


Foto: Mayer Amschel Rothschild şi John D. Rockefeller

Compania Rockefeller & Co a fost fondată în 1882 de John D. Rockefeller pentru a se ocupa de averea acestuia. Firma a fost una dintre primele afaceri de familie de acest tip la nivel mondial. În prezent , instituţia administrează active de 34 miliarde de dolari.

Prima afacere bancară a familiei Rothschild a fost fondată, la sfârşitul secolului al XVIII-lea la Frankfurt, de Mayer Amschel Rothschild. Familia de bancheri a fost implicată în tranzacţii istorice de-a lungul timpului, precum finanţarea războiului purtat de Anglia împotriva împăratului Napoleon în secolul al XIX-lea sau a achiziţiei Canalului Suez de către guvernul britanic.

Societe Generale deţine din anul 2008, prin divizia de private banking, 37% din acţiunile unităţii de wealth şi asset management a grupului Rockefeller.

 

 

 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close