Antena 3 CNN Economic Biz News Business Tranzacţie la înălţime ce ar putea provoca un dezastru: BMI, vândută de Lufthansa către deţinătorul British Airways

Tranzacţie la înălţime ce ar putea provoca un dezastru: BMI, vândută de Lufthansa către deţinătorul British Airways

Tranzacţie la înălţime ce ar putea provoca un dezastru: BMI, vândută de Lufthansa către deţinătorul British Airways
04 Noi 2011   •   13:51

Compania germană Lufthansa a anunţat că renunţă la British Midland (BMI), pe care o va vinde către International Consolidated Airlines Group (IAG), care deţine companiile British Airways şi Iberia.

Nu au fost făcute publice informaţii despre valoarea tranzacţiei pentru neprofitabila companie aeriană.

Cele două părţi implicate în tranzacţie au anunţat că speră să fie semnat un acord de cumpărare "în următoarele săptămâni", iar achiziţia să fie finalizată înainte de aprilie 2012. Vânzarea trebuie în continuare să fie aprobată de regulatori.

Principala problemă a regulatorilor va fi spaţiul de decolare şi aterizare alocat companiei BMI pe aeroportul Heathrow. Achiziţia ar însemna că IAG va deţine mai mult de jumătate din spaţiul de aterizare al celui mai solicitat aeroport din Marea Britanie.

Virgin Atlantic, despre care se spune că a făcut o ofertă pentru BMI, se va opune cu siguranţă acestei tranzacţii. "Influenţa British Airways pe Heathrow este deja prea mare şi suntem îngrijoraţi, la fel cum ar trebui să fie şi autorităţile din zona concurenţei, că achiziţia BMI de către IAG ar fi dezastruoasă pentru consumatori", au declarat reprezentanţii Virgin Atlantic.

×
Subiecte în articol: Lufthansa british airways
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close