Antena 3 CNN Economic Biz News Business Tranzacţiile imobiliare de peste 15.000 Euro ar putea fi făcute numai prin bancă

Tranzacţiile imobiliare de peste 15.000 Euro ar putea fi făcute numai prin bancă

Tranzacţiile imobiliare de peste 15.000 Euro ar putea fi făcute numai prin bancă
29 Apr 2008   •   21:54

Tranzacţiile imobiliare care trec de 15.000 euro, ar putea fi făcute numai prin bancă. Este o propunere a notarilor, care, odată aplicată, ar putea duce la o scădere a evaziunii fiscale. Pe lângă aceasta va da o imagine mai fidelă a preţurilor pentru locuinţe şi terenuri. De multe ori, pentru a nu plăti taxe mari, vânzătorul şi cumpărătorul se înţeleg să declare un preţ mai mic. Plata prin virament ar putea să mai reducă fenomenul.

"Noi sperăm însă, măcar să contribuim la atenuarea acesteia prin faptul că statul poate verifica în afară de controlul care deja există, verificarea dacă vânzătorul care a primit o anumită sumă de bani cu titlul de preţ al vânzării prin transfer bancar, şi-a achitat taxele către stat, impozitele în speţă", a declarat Mihai Atănăsoaiei, purtător de cuvânt Uniunea Notarilor.

Măsura propusă de notari este parte a unui plan mai mare de stabilizare a pieţei imobiliare, care prevede şi realizarea unei baze de date amănunţite. Iniţial, propunerea notarilor făcea referire la tranzacţiile imobiliare de peste 10.000 de euro, dar guvernul a preferat varianta celor 15.000.

Antena 3

×
Parteneri
Poliţist mort în prima zi de Paşte, la Galaţi
x close