Antena 3 CNN Economic Biz News Business 'Trebuie să învăţăm să ne gestionăm succesul'

'Trebuie să învăţăm să ne gestionăm succesul'

'Trebuie să învăţăm să ne gestionăm succesul'
07 Mai 2007   •   16:21

În cadrul unui seminar pe teme economice, premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat că economia României se află într-o fază în care nu mai trebuie să înveţe să-şi gestioneze crizele, ci succesul. ?Noi suntem într-un stadiu în care după 17 ani de permanentă grijă de a ne gestiona crizele, trebuie să învăţăm cum să gestionăm succesul?. Economia noastră performează ?foarte bine?, apreciază premierul, declarând că s-a ajuns la o etapă de maturitate în care economia nu se mai lasă influenţată de ceea ce se întâmplă pe scena politică.

Mulţi analişti au prognozat o criză o economică, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Evoluţia bursei de valori nu a fost afectată de evoluţia de pe scena politică internă, iar cele câteva puseuri negative au fost cauzate de factori mai degrabă externi, arată Tăriceanu.

Premierul a vorbit şi despre măsurile pe care politicienii le pot lua pentru a ajuta sectorul economic. El a amintit că nu trebuie luate sub nicio formă măsuri de amânare a unor investiţii majore în domenii cheie, ?de genul noi nu avem nevoie de autostrăzi?. Ignorarea domeniului economiei sau opoziţia faţă de unele măsuri interne foarte bune ?doar de frică să nu supărăm Bruxelles-ul? nu mai sunt acceptabile, a atras atenţia Tăriceanu.

Premierul a subliniat că ?economia nu e un sclav pentru politic şi nu trebuie înjurată de frica unei invazii a oligarhilor?. De aproape 7 ani economia a crescut neîntrerupt, iar acest moment e unul de cotitură. ?Am ajuns la un nivel unde nu mai putem să ne întrebăm cât putem să creştem, ci cum putem atrage înapoi muncitori care pleacă în afară şi în ce domenii trebuie să încurajăm educaţia?, a conchis premierul.

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close