Antena 3 CNN Economic Biz News Business Trei firme care sposorizează PDL au câştigat licitaţia pentru curăţarea canalelor Dunării

Trei firme care sposorizează PDL au câştigat licitaţia pentru curăţarea canalelor Dunării

Trei firme care sposorizează PDL au câştigat licitaţia pentru curăţarea canalelor Dunării
Sursa foto: Foto: Antena 3
13 Sep 2010   •   11:44

Sponsorii PDL câştigă contracte cu statul, chiar şi atunci când vine vorba de curăţarea canalelor Dunării. Jurnalul Naţional scrie, în ediţia de astăzi, că cele trei licitaţii ale Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos au fost câştigate de apropiaţi ai PDL. Contractele sunt valabile pe o perioadă de 4 ani.

Administraţia Fluvială a Dunării de Jos a atribuit, la sfârşitul lunii iulie, trei contracte, în valoare de aproape 8,5 milioane de euro, unor firme specializate în dragaj. Banii sunt destinaţi pentru operaţiuni de curăţare a canalelor navigabile ale Dunării, de la intrarea în ţară pînă la vărsarea în Marea Neagră.

Anunţul de licitaţie a fost publicat şi în Jurnalul European de Achiziţii Publice, dar la licitaţie s-au prezentat doar firme româneşti. Cele trei companii au depus oferte pentru fiecare tronson, pentru a respecta procedura de achiziţie. La final, însă, fiecare a cîştigat câte un contract.

Primul tronson a fost obţinut de compania Argos, cu sediul în Cernavodă. Preşedintele consiliului de administraţie este omul de afaceri Lucian Lazia, care controlează prin intermediul Argos şi firma Dobroport SA. În 2009, cele două societăţi au donat Partidului Democrat Liberal suma de 80.000 de lei.

Un alt contract a fost câştigat de compania Superquatro, din Galaţi. Paradoxal, aceasta nu deţine utilaje proprii pentru dragare şi se foloseşte de cele ale Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos, care le-a închiriat pentru cîteva mii de euro. Potrivit Jurnalul Naţional, Administraţia Fluvială susţşine însă căutilajele au fost scoase la vînzare.

Contractul pentru ultimul tronson al Dunării a fost cîştigat de Comision Trade din Brăila. Compania a fost condusă pînă nu de mult de democrat-liberalul Eugen Cîrligea, fost subprefect şi apropiat al generalului Eugen Bădălan, actualmente deputat. Legăturile cu partidul de guvernămînt sunt evidente: sediul administrativ al firmei a folosit ca sediu de campanie electorală pentru PDL la alegerile din 2008 şi 2009.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: licitatie firme
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close