Antena 3 CNN Economic Biz News Business Tun în Vinerea Mare: Liviu Negoiţă bagă în buzunarele "cunoscuţilor" 450 milioane lei

Tun în Vinerea Mare: Liviu Negoiţă bagă în buzunarele "cunoscuţilor" 450 milioane lei

Tun în Vinerea Mare: Liviu Negoiţă bagă în buzunarele "cunoscuţilor" 450 milioane lei
Sursa foto: liviu negoita
16 Apr 2009   •   14:06

Megalicitaţia de 450 de milioane de lei organizată de Primăria Sectorului 3 condusă de Liviu Negoiţă e înecată în contestaţiile ?necunoscătorilor? care au fost anunţaţi, miercuri, că mai au doar trei zile pentru a finaliza documentaţia pentru depunerea ofertelor din Vinerea Mare, anunţă Financiarul.

Guvernul ameninţă că vrea să închidă gura firmelor care nu aprobă rezultatul unei licitaţii, iar ameninţările sunt de bun augur pentru primarul Sectorului 3, Liviu Negoiţă. Motivul? Acesta nu poate acorda ?în linişte? celor două firme de casă - Tehnologica Radion şi Delta ACM ?93 - lucrîrile de 450 de milioane de lei pentru reabilitarea străzilor. Firmele au câştigat peste 90% din toate contractele de asfaltare/modernizare/reabilitare străzi din sectorul lui Negoiţă din ultimii doi ani.

Primaria sectorului 2 i-a anunţat pe ?necunoscători? marţi după-amiază că în Vinerea Mare trebuie să depună ofertele.
Liviu Negoiţă nu răspunde nemulţumirilor ce vin din partea firmelor care vor să câştige acest contract. Se bazează pe eficienţa mesajelor de ameninţare trimise prin interpuşi şi pe faptul că oamenii săi întocmesc Caietul de Sarcini.
Marian Bucur, General Manager al Terranova Construct, firma care participa în consorţiu la această licitaţie, crede că nu e normal ca firmele să aibă doar trei zile la dispoziţie pentru definitivarea documentaţiei pentru depunerea ofertelor.
?Da, aşa se întâmplă. Astea sunt goangele. O să vedeţi licitaţii care se vor ţine pe 21-22 aprilie şi chiar de Paşte. Ce să zic. Nu mi se pare în regulă. Deocamdată, nu pot să spun prea mult, pentru că toate autorităţile contractante se întrec în a face chestii de acest gen?, spune Bucur.
Nemulţumiţi se declară şi reprezentanţii marilor firme de construcţii internaţionale. ?Ne-am retras din cauza unor prevederi complicate. Am decis să ne păstrăm resursele mai bine pentru alte lucrări. Era o procedură extrem de complicată, şi mai mult de atat. Nu are rost să blocăm milioane de lei în scrisori de garanţii bancare. Am acceptat condiţiile impuse de organizatorul licitaţiei şi ne-am retras?, a declarat Ionel Giuglea, directorul general al constructorului austriac Alpine Bau Gmbh.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: liviu negoita vinerea mare
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close