Antena 3 CNN Economic Biz News Business Tunurile unui afacerist numit Gigi Becali

Tunurile unui afacerist numit Gigi Becali

Tunurile unui afacerist numit Gigi Becali
05 Feb 2007   •   22:02
EXCLUSIV Gigi Becali se judecă cu Ministerul de Interne pentru câteva hectare de teren la marginea Bucureştiului. Procesul scoate la iveală o grămadă de abuzuri şi incredibile complicităţi ale unor demnitari ai statului care, de-a lungul timpului, i-au permis omului de afaceri să dea un tun după tun în domeniul imobiliar. Afacerea s-a derulat între 1996 şi 1998, când Gigi Becali a devenit proprietar pe două hectare de teren, iar nepotul său, Mihai Lucian Becali, pe atunci în vârstă de 23 de ani, s-a trezit proprietar peste alte 3 hectare de pământ.

Ghinionul proprietarului e că s-a facut stapân in viitoarea curte a poliţiei. De aici scandalul s-a mutat la Tribunal, unde de-a lungul anilor s-au fabricat tot felul de acte. Ordine ale miniştrilor Agriculturii semnate de secretari de stat au învârtit terenurile statului prin tot felul de fundaţii pentru a li se pierde urma. Unul dintre beneficiarii pământului de la IAS Mogoşoaia a fost o asociaţie filantropică, care se apucase să facă acolo un spital. În momentul în care Becali a pus ochii pe terenuri, au început şi presiunile. Apoi s-au trezit cu un ordin al ministrului prin care pământul s-a întors la IAS iar de acolo la Becali. Surpriză, însă: ordinul respectiv nici nu există.

Pentru orice intervenţie ai nevoie de o persoană care să semneze la un moment dat niste hârtii. Omenii mor, hârtiile dispar, afacerea rămâne. Cu greu, fostul secretar de stat Adrian Dobrescu, actual consilier al ministrului Agriculturii, îşi aduce aminte că ar fi semnat ceva. Miza acestor transferuri a fost împroprietărirea acestor persoane pe un teren care ar fi trebuit să aparţină statului. Simţind că se îngroaşă gluma, cel care a semnat unul dintre ordinele care l-au ajutat pe Becali să pună mâna pe terenuri, Adrian Dobrescu, zice acum că habar nu are ce a semnat.

Numai că fostul secretar de stat este chiar consilier al ministrului Agriculturii. Iar demnitarul pare căzut din lună. Nici fostul ministru Gheorghe Flutur n-a mişcat un deget să îndrepte situaţia. Probabil că nici el nu ştie nimic de lucrătură. E ca un puzzle, trebuie numai sa vrei să pui piesele la loc.

Antena 3

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close