Antena 3 CNN Economic Biz News Business TVA pentru maşinile second hand. Taxa ar putea fi obligatorie, înaintea înmatriculării autovehiculelor

TVA pentru maşinile second hand. Taxa ar putea fi obligatorie, înaintea înmatriculării autovehiculelor

TVA pentru maşinile second hand. Taxa ar putea fi obligatorie, înaintea înmatriculării autovehiculelor
06 Oct 2008   •   22:24

TVA-ul s-ar putea aplica şi maşinilor second hand aduse din alte ţări. Este măsura luată în discuţie de Ministerul Economiei . Proiectul propune ca în momentul în care maşina este adusă în România, proprietarul să plătească mai întâi TVA-ul şi abia apoi să o poată înmatricula. Taxa trebuie plătită şi acum, dar mulţi şoferi se eschivau pentru că nimeni nu-i controla.
În România, aproximativ 95% din importurile de maşini second hand sunt făcute de persoane fizice.
Oamenii merg în Germania, spre exemplu, cumpără maşini pe care le vând apoi în târg, în România.
Nu puţine sunt cazurile în care, odată ajunşi în ţară, ei uită de plata tva-ului. Şi până în prezent nimeni nu îi controla. Dar regula s-ar putea schimba. Ministerul Economiei propune ca plata TVA-ului să fie efectuată înainte de înmatricularea maşinii. Iar în momentul înmatriculării, şoferul trebuie să arate că a plătit taxa.
Importurile de maşini second hand au crescut extrem de mult după introducerea noii taxe de mediu. Numai în iunie şi iulie înmatriculările de hârburi au depăşit 65.000 de unităţi, cam cât în primele şase luni la un loc. Cu toate astea, se pare că recordul de maşini second hand cumpărate va fi bătut înperioada următoare.
Nu este exclus ca şi preţurile maşinilor second hand să crească considerabil.
Antena 3

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close