Antena 3 CNN Economic Biz News Business TVA-ul aplicat alimentelor de bază ar putea scădea la 5%

TVA-ul aplicat alimentelor de bază ar putea scădea la 5%

TVA-ul aplicat alimentelor de bază ar putea scădea la 5%
06 Feb 2008   •   13:31

Taxa pe valoare adăugată la produsele alimentare de bază ar putea fi redusă la 5%. Senatorii au decis miercuri micşorarea TVA pentru pâine, carne, lapte, ulei vegetal şi zahăr, potrivit unui proiect propus de cinci senatori PSD. Nu este însă o decizie finală, pentru că iniţiativa legislativă urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor. Micşorarea TVA iscă însă controverse. Guvernul ameninţă chiar că va ataca legea la Curtea Constituţională.

Ministrul Economiei şi Finanţelor nu este de acord cu proiectul votat miercuri de senatori. ?Această măsură este oportună, dar îşi va arăta efectele cu adevărat doar în momentul în care în România tensiunile inflaţioniste vor slăbi şi vom intra pe coridorul EURO cu o inflaţie de 3%?, a declarat Varujan Vosganian.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu se arată şi mai vehement. El susţine că Ministerul de Finanţe va ataca Legea la Curtea Constituţională în cazul în care va fi promulgată. ?Întotdeauna, sistemele acestea de diferenţiere a TVA-ului, de scutire de la plată generează un lanţ de corupţie, pentru că solicitanţii vor încerca să se ducă la autorităţi şi să le convingă că produsele lor merită aibă taxa redusă?.

Potrivit proiectului legislativ adoptat miercuri de senatori, fondurile pentru a acoperi reducerea Taxei pe Valoarea Adăugată ar urma să fie obţinute prin creşterea accizelor la iahturi, ţigări şi bijuterii.

Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close