Antena 3 CNN Economic Biz News Business UE amendează producătorii de oţel pentru organizarea unui cartel - 518 milioane de euro

UE amendează producătorii de oţel pentru organizarea unui cartel - 518 milioane de euro

UE amendează producătorii de oţel pentru organizarea unui cartel - 518 milioane de euro
01 Iul 2010   •   10:17

 


Comisia Europeană a amendat 17 producători de oţel cu un total de 518 milioane de euro pentru că au organizat un cartel de fixare a preţurilor, gigantul ArcelorMittal fiind cel mai afectat.

 

Organismul de supraveghere a pieţei concurenţiale din Uniunea Europeană a apreciat că societăţile au organizat un cartel ce a funcţionat timp de 18 ani pentru a fixa preţurile la mai multe tipuri de oţel folosit în construcţii.

Cartelul a operat în fiecare stat membru al Uniunii Europene, cu excepţia Marii Britanii, Irlanda şi Grecia în perioada 1984 -2002.

ArcelorMittal a fost amendat cu 276.5 milioane de euro.

Voestalpine, cel mai mare producător de oţel din Austria, a fost amendat cu 22 de milioane de euro, în timp ce italienii de la Redaelli Tecna, divizie a companiei ruse Severstal, au fost amendaţi cu 6,3 milioane de euro.

"Este incredibil cum un număr atât de mare de companii au abuzat de aproape întreaga piaţă a construcţiilor din Europa pentru o perioadă atât de lungă şi în cazul unui produs atât de important", a declarat Joaquin Almunia, comisarul european pentru Concurenţă.

Companiile siderurgice din Europa, aflate în plină refacere dupa cea mai gravă criză a ultimilor 60 de ani, se confruntă cu o încetinire a creşterii numărului comenzilor din partea industriei construcţiilor şi a industriei auto, dar şi a statelor.

 

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close