Antena 3 CNN Economic Biz News Business UE anchetează subvenţiile ilegale ale Indiei în metalurgie

UE anchetează subvenţiile ilegale ale Indiei în metalurgie

UE anchetează subvenţiile ilegale ale Indiei în metalurgie
Sursa foto: otel
02 Apr 2010   •   15:53

Uniunea Europeană a deschis o anchetă asupra presupuselor subvenţii indiene neconcurenţiale pentru producătorii de oţel, pe fondul acuzaţiilor că agectează producătorii europeni.
Procedurile Comisiei Europene vor viza să analizeze dacă producătorii indieni de bare de oţel folosit în construcţii, industria auto sau dispozitivele electrocasnice, beneficiază de ajutor ce afectează piaţa.
Plângerea a venit luna trecută de la Federaţia Europeană a Industriilor de Fierş şi Oţel (Eurofer), care reprezintă un sfert din producţia UE de oţel în cauză.


"Se acuză că fabricanţii din India ai produsului anchetat au beneficiat de o serie de subvenţii oferite de guvernul Indiei sau de subvenţii regionale," arăta Comisia Europeană.
Ajutorul, potrivit probelor, a rezultat în "efecte adverse substanţiale asupra performanţei şi situaţiei financiare a industriei UE".
Plângerea arată că volumul şi preţul importurilor indiene subvenţionate au lovit vânzările europene.
Dacă se va descoperi că firmele indiene au beneficiat de ajutor nedrept ce au afectat Europa, ar putea decide introducerea de taxe vamale anti-subvenţii, în decurs de nouă luni.
După alte patru luni, Bruxelles poate impune taxe "definitive" duties,în acord cu cele 27 de state UE, ce în mod normal durează cinci ani.
Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close