Antena 3 CNN Economic Biz News Business UE oferă 19 miliarde euro pentru combaterea şomajului

UE oferă 19 miliarde euro pentru combaterea şomajului

UE oferă 19 miliarde euro pentru combaterea şomajului
Sursa foto: euro
04 Iun 2009   •   11:09

Uniunea Europeană a oferit statelor membre 19 miliarde de euro pentru a combate creşterea şomajului pe fondul crizei creditării şi în ajunul alegerilor europene.
Comisia a declarat că Fondul European Social îi va sprijini pe cei loviţi de criza economică. De obicei, UE cere statelor membre să aducă fonduri sociale proprii egale cu finanţarea europeană. Cu toate acestea, José Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene, a declarat că recesiunea este atât de gravă încât UE va uita de această regulă.
El a precizat că fondurile ?îi vor ajuta pe oameni să îşi ţină locul de muncă sau să se mute spre un nou loc de muncă, prin îmbunătăţirea deprinderilor lor, încurajarea afacerilor şi creşterea calităţii serviciilor forţelor de muncă?
UE a mai anunţat realicarea a 100 milioane de euro din bugetul UE pentru un serviciu nou de microcreditare, care îi va ajuta pe cei ce doresc să înceapă o afacere.
?Europa a acţionat rapid pentru a răspunde crizei economice şi financiare, inclusiv la dimensiunea sa socială. Astăzi, Comisia mai face un pas spre un angajament comun şi o acţiune coordonată a UE, statelor membre şi partenerilor sociali pentru a salva şi crea locuri de muncă?, arăta Barroso.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: José Manuel Barroso Comisia Europeana
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close