Antena 3 CNN Economic Biz News Business Ultima zi de înscrieri la fondurile de pensii private

Ultima zi de înscrieri la fondurile de pensii private

Ultima zi de înscrieri la fondurile de pensii private
17 Ian 2008   •   07:44

Joi este ultima zi în care se mai pot face înscrieri la fondurile de pensii administrate privat. Aproximativ trei milioane de persoane au aderat la unul dintre fondurile de pensii, până la 1 ianuarie 2008. Cifra reprezintă 74% din totalul persoanelor eligibile. Campania de aderare la Pilonul II de pensii a început în urmă cu patru luni. Până pe 25 ianuarie vor fi validaţi toţi cei care au aderat la sistemul de pensii administrate privat. Din acel moment, începe procesul de repartizare aleatorie a persoanelor care nu şi-au ales un fond de pensii administrat privat până azi.

Totodată, cei care au fost invalidaţi de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private vor fi şi ei repartizaţi automat. Procesul se va încheia în 30 de zile. Primele contribuţii în sistemul de pensii private se vor colecta începând de la sfârşitul lunii aprilie.

În primul an, angajaţii vor contribui la pensiile private cu circa 2% din contribuţia totală, de 9,5 %. Aceasta va creşte anual urmând ca în opt ani să ajungă la 8%.

Contribuţiile la Pilonul II de pensii vor însuma 835 milioane de lei în acest an, reprezentând circa 0,19% din PIB, şi vor ajunge la 1,2 miliarde de euro în 2009 şi la 1,8 miliarde de euro în 2010.

Antena 3

×
Parteneri
Incendiu puternic la depozitul de lemn al unei fabrici de peleți
x close