Antena 3 CNN Economic Biz News Business Ultima zi de oferte la Electroputere Craiova

Ultima zi de oferte la Electroputere Craiova

Ultima zi de oferte la Electroputere Craiova
16 Apr 2007   •   09:36

Termenul de depunere a ofertelor pentru privatizarea societăţii Electroputere Craiova expiră luni, 16 aprilie, după ce a fost prelungit cu trei săptămâni, de la 26 martie. Hotărârea de prelungire a datei limită de depunere a fost luată ca urmare a cererilor unor potenţiali investitori ce au achiziţionat dosarele de prezentare, având în vedere complexitatea documentaţiei de întocmire a ofertelor. AVAS a scos la vânzare, prin negociere pe bază de oferte finale, îmbunătăţite şi irevocabile, cele 78.009.632 acţiuni deţinute la Electroputere Craiova, reprezentând 62,82% din capitalul social.

Societatea Electroputere Craiova a încheiat anul 2006 cu pierderi de 50,175 milioane lei, în condiţiile în care veniturile au totalizat 171,733 milioane lei, iar cheltuielile 221,908 milioane lei, site-ul Bursei de Valori Bucureşti. Societatea din Craiova este una dintre companiile pentru care Guvernul a adoptat, la începutul acestui an, amânarea cu şase luni a procedurii de insolvenţă.

În toamna anului trecut, AVAS a primit 17 scrisori de intenţie pentru privatizarea societăţii Electroputere. Cele 17 companii interesate de Electroputere Craiova sunt: Asociaţia Salariaţilor ELPAS (România), DAB - LTD împreună cu Electromec SA, Grecia; DAB - LTD (Grecia); Bombardier (Germania); Horvath Holding (Ungaria); Serviciile Comerciale Române (România); A-TEC Industries AG (Austria); Gieberei Huenisch GMBH (Germania); Skoda Holding (Cehia); Goetzpartners Corporate Finance GMBH (Germania); Bhart Heavy Electricals limited (India); Xedox Exim SRL (România); Pramac Group (Italia); Zhuzhou Times Electric Group (China); Mytilineos Holding (Grecia); Masterfield Investment Group (SUA) şi INDA SA (România). Scrisorile depuse de potenţialii investitori nu au avut un caracter angajant.

Rompres

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close