Antena 3 CNN Economic Biz News Business Ultimele mari bănci de investiţii din SUA renunţă la statut, pentru a ieşi din criză

Ultimele mari bănci de investiţii din SUA renunţă la statut, pentru a ieşi din criză

Ultimele mari bănci de investiţii din SUA renunţă la statut, pentru a ieşi din criză
22 Sep 2008   •   09:11

Ultimele două mari mari companii de investiţii din SUA, Goldman Sachs şi Morgan Stanley, au renunţat la statutul lor pentru a supravieţui crizei financiare, pentru care guvernul american a creat un plan de salvare în valoare de 700 de miliarde de dolari. Rezerva Federală a aprobat transformarea celor două companii de investiţii în bănci de depuneri, sub jurisdicţia Băncii Centrale, punând astfel capăt modelului de investiţii de pe Wall Street şi trecând cele două bănci sub o strictă supraveghere.

În schimb, Goldman Sachs şi Morgan Stanley primesc acces la fondurile Băncii Centrale. Această mutare este cea mai recentă încercare a autorităţilor americane de a readuce calmul pe pieţele financiare, după o săptămână în care Lehman Brothers a dat faliment, AIG a fost salvată in extremis, iar acţiunile Morgan Stanely şi Goldman au căzut cu 69, respecitv 16 procente, informează Telegraph.co.uk.

Administraţia Bush a cerut Congresului să îi permită să utilizeze 700 de miliarde de dolari pentru a cumpara active riscante, în încercarea de a opri criza financiară.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Goldman Sachs criza economica
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close