x close

Un adolescent de 15 ani a pornit o afacere cu doar cinci lire, iar acum câștigurile au ajuns la 1.150 de lire pe săptămână. Cum a reușit

11 Iul 2017   •   13:33
Un adolescent de 15 ani a pornit o afacere cu doar cinci lire, iar acum câștigurile au ajuns la 1.150 de lire pe săptămână. Cum a reușit Foto: Pixabay.com

Un adolescent, în vârstă de 15 ani, din Londra a pus bazele unei afaceri de succes. Nathan John-Baptiste vinde zilnic gustări în valoare de 230 de lire sterline, în trei şcoli, cu ajutorul a unsprezece angajaţi.

Potrivit bussineesmagazin.ro, puștiul a început cu doar cinci lire sterline, iar acum cifra de afaceri săptămânală a lui Nathan este în valoare de 1.150 lire. 

Ideea i-a venit în timpul unei discuţii cu un milionar care a participat la un program de dezvoltare organizat de şcoala sa. Acesta i-a sfătuit pe elevi cum să facă bani şi cum să muncească din greu. „De şapte ani de zile mergeam pe drumul greşit, iar apoi a apărut acest tip, pe care îl cheamă Carl. Şi atunci mi-am dat seama că vreau să fiu ca el”, a spus tânărul. În aceeaşi zi Nathan a făcut primii paşi spre dezvoltarea afacerii care astăzi se numeşte Walking Talking Shop- a început să cumpere şi să vândă dulciuri colegilor săi. A angajat un prieten pentru a-l ajuta să vândă lucrurile în primul an, în timpul pauzelor, după care mica sa afacere s-a extins continuu. Ulterior, Nathan a angajat 10 persoane pentru a-l ajuta cu vânzările.

El a declarat jurnaliştilor că mulţi elevi făceau comenzi de diferite dulciuri prin intermediul Snapchat şi apoi îşi ridicau produsele în timpul pauzei. 

Citeşte mai multe despre:

adolescent afacere idee
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati