Un alt gigant se clatină: Pepsi concediază angajaţi şi închide fabrici

15 Oct 2008   •   02:33
Un alt gigant se clatină: Pepsi concediază angajaţi şi închide fabrici

PepsiCo a anunţat marţi că va concedia 3300 de angajaţi şi va închide şase fabrici din pricina scăderii vânzărilor. Anunţul a venit pe fondul unei căderi cu 9,5 procente a profitului pe trimestrul trei al producătorului de băuturi şi snacks-uri. Concedierile ce urmează a fi făcute reprezintă 1,8% din numărul angajaţilor societăţii la nivel mondial - circa 185.000 angajaţi. Tăierile de personal se vor produce atât la nivelul SUA, cât şi pe plan mondial şi vor implica managementul, dar şi angajaţii în fabrică. Pepsi, al doilea mare producător din SUA, a calculat că măsurile vor duce la economisirea a 1,2 miliarde dolari în următorii trei ani, din care 350-400 milioane de dolari în anul urmator, scrie ?Washington Post?.
In trimestrul trei, compania a avut un venit net de 1,58 miliarde dolari, comparativ cu 1,74 miliarde anul trecut. Oricum datele anunţate recent sunt sub estimările de pe Wall Street. Rata de schimb a dolarului va afecta şi mai mult profitul pe ultimul trimestru.
Pepsi a anunţat printre altele că va concentra campaniile sale viitoare pe băuturile carbogazoase în defavoarea apei minerale şi spre branduri mai scumpe, precum băuturile energizante sau ceaiurile.
Antena3.ro

x close