Antena 3 Economic Biz News Business Un euro ar putea ajunge la 1,50 dolari

Un euro ar putea ajunge la 1,50 dolari

21 Noi 2007   •   11:58
Un euro ar putea ajunge la 1,50 dolari

Banca Central Europeană ar trebui să intervină pe piaţa de schimb, pentru a calma deprecierea accentuată a dolarului în faţa monedei europene. Estimarea aparţine unui consilier economic din guvernul german, care crede că Banca Central Europeană a greşit, lăsând lucrurile să evolueze atât de mult. Oficialul german declară pentru Der Spiegel, că la Berlin, căderea dolarului este privită ca un fapt natural, ceea ce nu este normal. Euro a depăşit ieri 1,48 de dolari şi riscă să atingă curând un dolar şi jumătate.

Deprecierea monedei europene intervine într-o perioadă de incertitudine privind perspectivele economiei mondiale, în special a celei americane. Investitorii înregistrează pierderi din cauza deprecierii dolarului, care afectează exporturile. Preşedintele Băncii Central Europene, Jean-Claude Trichet, nu a lăsat să se întrevadă o posibilă acţiune a instituţiei bancare pe piaţa de schimb. Trichet s-a limitat să ceară evitarea mişcărilor bruşte pe piaţă.

Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close