Antena 3 CNN Economic Biz News Business Un grup portughez a cumpărat două firme româneşti de energie eoliană cu 8,4 milioane euro

Un grup portughez a cumpărat două firme româneşti de energie eoliană cu 8,4 milioane euro

Un grup portughez a cumpărat două firme româneşti de energie eoliană cu 8,4 milioane euro
20 Oct 2008   •   12:21

Grupul Energias de Portugal (EDP) a achiziţionat cu 8,4 milioane de euro, de la o companie înregistrată în Cipru, 85% din capitalul firmelor româneşti Renovatio Power şi Cernavodă Power, care au în diferite stadii de dezvoltare proiecte de energie eoliană totalizând, la finalizare, 736 MW.
Tranzacţia a fost realizată prin subsidiara EDP Renovaveis şi cuprinde şi un comision de succes, care va fi plătit când proiectele vor ajunge la etapa construcţiei, se arată într-un comunicat al grupului.
Cele două firme româneşti sunt deţinute de o companie înregistrată în Cipru, Renovatio Group Limited.
La Renovation Power SRL, din Bucureşti, firma cipriotă are 95% din părţile sociale, diferenţa de capital fiind în posesia unei persoane fizice, Alexandru Ioan Teodorescu. Societatea din Nicosia controlează integral cealaltă firmă, Cernavodă Power SRL, tot din Bucureşti.
Piaţa energiei eoliene din România este încă într-un stadiu incipient, dar înregistrează o dezvoltare rapidă, susţinută şi de condiţiile favorabile legate de curenţii de aer, spun reprezentanţii EDP. Ei amintesc că România trebuie să majoreze producţia de energie regenerabilă, până în 2010-2012, la 8,3% din totalul livrărilor.
Grupul EDP are activităţi în Portugalia, Spania şi Brazilia.
Cu această achiziţie, societatea din Portugalia îşi va mări portofoliul de 27,1 GW din proiecte eoliene şi se apropie de targetul anual de instalare a unei medii de 1,4 GW.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: energie eoliana guvern Portugalia Cernavoda
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close