Antena 3 CNN Economic Biz News Business Un mexican l-a detronat pe Bill Gates din topul miliardarilor

Un mexican l-a detronat pe Bill Gates din topul miliardarilor

Un mexican l-a detronat pe Bill Gates din topul miliardarilor
03 Iul 2007   •   18:14

Miliardarul american Bill Gates a fost detronat de magnatul mexican Carlos Slim Helu, considerat mogulul telefoniei mobile în America Latină. Averea mexicanului este estimată la aproape 68 de miliarde de dolari, mai mare cu nouă miliarde faţă de cea a lui Gates. Averea lui Slim Helu reprezintă aproximativ 8% din produsul intern brut al Mexicului. Fiu al unui imigrant libanez, Slim Helu are 67 de ani, este văduv şi are şase copii. Revista americană Forbes a relatat, în luna aprilie, că Slim a urcat pe locul al doilea în ierarhia celor mai bogaţi oameni din lume, depăşindu-l pe omul de afaceri american Warren Buffett, care controleazã grupul de asigurări şi investiţii Berkshire Hathaway, dar se menţine în urma lui Bill Gates.

Iată cum arătau primele 50 de poziţii, înainte de revizuire: TOP FORBES 2006 ? Primele 50 de poziţii (pdf)

Clasamentul Forbes a fost revizuit în urma creşterii câştigurilor companiei de holding Carso şi a furnizorului de servicii de telefonie fixă Telmex, controlate de Slim, şi a scăderii cotaţiei acţiunilor Berkshire Hathaway în aceeaşi perioadă. Averea tot mai mare a magnatului mexican a stârnit controverse intense, fiind acumulată într-o ţară unde diferenţele dintre locuitorii înstăriţi şi restul populaţiei este foarte ridicată, în condiţiile în care circa 50% dintre locuitori trăiesc cu mai puţin de cinci dolari pe zi.

În Mexic, criticii privesc cu suspiciune afacerile lui Slim, iar acesta este văzut ca un monopolist, având în vedere că Telmex controlează 90% din piaţa locală de telefonie fixă. Omul de afaceri, cunoscut pentru abilitatea de a relansa companii aflate în dificultate, a declarat, într-un interviu acordat Reuters în acest an, că nu îşi calculează averea în mod periodic.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close