Un milion de telefoane iPhone 3G, vândute în primul weekend de la lansare

14 Iul 2008   •   18:48
Un milion de telefoane iPhone 3G, vândute în primul weekend de la lansare
În primul weekend de la lansare, Apple a vândut un milion de telefoane iPhone, în 21 de ţări, potrivit Reuters care citează oficiali ai companiei americane. Primul iPhone, lansat în 2007, dar numai în SUA, s-a vândut în doar 270.000 de unităţi, în acelaşi interval de timp. Potrivit şefului Apple, Steve Jobs, "iPhone 3G a avut parte de un extraordinar weekend de debut".

Boss-ul Apple a continuat precizând că "modelul iniţial a avut nevoie de 74 de zile pentru a se vinde într-un milion de exemplare, prin urmare, noul iPhone a înregistrat un început minunat în lume", a declarat Steve Jobs.

Lansarea de vineri a modelului a fost una cam tumultoasă, deoarece s-au înregistrat probleme legate de activare. Mai mulţi cumpărători au fost nemulţumiţi pentru că nu şi-au putut folosi iPhone-ul, după ce au aşteptat ore întregi la coadă pentru a-l achiziţiona.

Problemele s-au datorat sincronizării dispozitivului cu iTunes, potrivit companiei AT&T, cea care distribuie telefonul în SUA. Aceeaşi companie a explicat că numărul mare de utilizatori care au încercat să acceseze magazinul online iTunes a provocat dificultăţile.

Noua generaţie Apple iPhone a fost lansată vineri în 21 de ţări din întreaga lume. Printre îmbunătăţirile aduse se numără conectivitatea 3G şi sistemul de localizare GPS.

Compania speră la o creştere considerabilă a vânzărilor pe piaţa smartphone-urilor, care este în prezent dominată de Nokia şi Blackberry.

Preţurile pentru noul iPhone pornesc de la 199 de dolari, la modelul cu memorie de 8 GB şi ajung la 299 de dolari pentru cel cu 16 GB. Orange este compania care va lansa iPhone în România, până la sfârşitul acestui an.

Antena3.ro

Parteneri
x close