Antena 3 CNN Economic Biz News Business Un milion de telefoane iPhone 3G, vândute în primul weekend de la lansare

Un milion de telefoane iPhone 3G, vândute în primul weekend de la lansare

Un milion de telefoane iPhone 3G, vândute în primul weekend de la lansare
14 Iul 2008   •   18:48

În primul weekend de la lansare, Apple a vândut un milion de telefoane iPhone, în 21 de ţări, potrivit Reuters care citează oficiali ai companiei americane. Primul iPhone, lansat în 2007, dar numai în SUA, s-a vândut în doar 270.000 de unităţi, în acelaşi interval de timp. Potrivit şefului Apple, Steve Jobs, "iPhone 3G a avut parte de un extraordinar weekend de debut".

Boss-ul Apple a continuat precizând că "modelul iniţial a avut nevoie de 74 de zile pentru a se vinde într-un milion de exemplare, prin urmare, noul iPhone a înregistrat un început minunat în lume", a declarat Steve Jobs.

Lansarea de vineri a modelului a fost una cam tumultoasă, deoarece s-au înregistrat probleme legate de activare. Mai mulţi cumpărători au fost nemulţumiţi pentru că nu şi-au putut folosi iPhone-ul, după ce au aşteptat ore întregi la coadă pentru a-l achiziţiona.

Problemele s-au datorat sincronizării dispozitivului cu iTunes, potrivit companiei AT&T, cea care distribuie telefonul în SUA. Aceeaşi companie a explicat că numărul mare de utilizatori care au încercat să acceseze magazinul online iTunes a provocat dificultăţile.

Noua generaţie Apple iPhone a fost lansată vineri în 21 de ţări din întreaga lume. Printre îmbunătăţirile aduse se numără conectivitatea 3G şi sistemul de localizare GPS.

Compania speră la o creştere considerabilă a vânzărilor pe piaţa smartphone-urilor, care este în prezent dominată de Nokia şi Blackberry.

Preţurile pentru noul iPhone pornesc de la 199 de dolari, la modelul cu memorie de 8 GB şi ajung la 299 de dolari pentru cel cu 16 GB. Orange este compania care va lansa iPhone în România, până la sfârşitul acestui an.

Antena3.ro

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close