Antena 3 CNN Economic Biz News Business Un nou partener s-ar putea alătura consorţiului Nabucco

Un nou partener s-ar putea alătura consorţiului Nabucco

Un nou partener s-ar putea alătura consorţiului Nabucco
24 Ian 2008   •   19:14

Un al şaptelea partener cu acces la surse de gaze naturale s-ar putea alătura consorţiului Nabucco. În prezent, consorţiul este format din cinci firme, cărora li se alătură la finele lunii februarie o a şasea companie. ?Acţionarii sunt deschişi pentru un al şaptelea partener, dacă acesta va adăuga valoare proiectului?, a declarat directorul consorţiului, Reinhard Mitschek, pentru Reuters. Noul partener ar trebui să îndeplinească aceleaşi criterii ca şi cei existenţi, adică să dispună de resurse financiare solide şi să aibă acces la surse de gaze naturale.

Din consorţiul Nabucco fac parte cinci companii, câte una din fiecare ţară prin care va trece conducta ce va transporta gaz de la Marea Caspică spre Europa. Cele cinci firme - OMV (Austria), MOL (Ungaria), Transgaz (România), Bulgargaz (Bulgaria) şi Botas (Turcia) - deţin un număr egal de acţiuni în cadrul proiectului estimat la 7,3 miliarde de dolari. Cel de-al şaselea partener va fi compania germană RWE.

Aceste informaţii referitoare la proiectul Nabucco - o conductă de 3.300 de kilometri prin care să treacă 31 miliarde metri cubi de gaze naturale anual - apar la numai câteva zile după ce guvernul de la Sofia a convenit cu Rusia realizarea unei alte conducte, South Stream, pentru transportul gazelor naturale ruseşti către Europa de vest.

Rompres

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close