Antena 3 CNN Economic Biz News Business Un nou retailer francez pe piaţa românească? Leclerc ar putea deschide primul hypermarket în 2012

Un nou retailer francez pe piaţa românească? Leclerc ar putea deschide primul hypermarket în 2012

Un nou retailer francez pe piaţa românească? Leclerc ar putea deschide primul hypermarket în 2012
12 Dec 2011   •   12:51

Reţeaua franceză de hipermarketuri Leclerc ar putea intra anul viitor pe piaţa românească, primul magazin urmând să fie construit pe fosta platformă a producătorului de substanţe chimice Chimopar din Bulevardul Theodor Pallady din Bucureşti, cumpărată în acest an de firma cipriotă Meveco Holding.

Surse din piaţa de retail au declarat pentru Mediafax că Meveco Holding este în negocieri avansate cu doi importanţi retaileri care doresc să investească în România: unul de bricolaj şi retailerul alimentar francez Leclerc. "Lucrările pentru construirea celor două magazine vor începe în primăvara anului următor, până atunci Meveco urmând să demoleze depozitele Chimopar şi să facă lucrări de nivelare a terenului", au declarat sursele citate, reprezentanţii Meveco refuzând să comenteze.

Potrivit surselor citate, Leclerc va reprezenta o concurenţă serioasă pentru retailerii tradiţionali de pe piaţa din România datorită politicii grupului care impune comercializarea tuturor produselor la tarife cu până la 5% mai mici faţă de media naţională.

Mai mult, Leclerc Drive va permite cumpărătorilor să îşi plaseze comanda pe site-ul magazinului şi să o poată ridica direct, două ore mai târziu, scutind astfel timpul efectiv alocat cumpărăturilor şi cozile de la casele de marcat.

Leclerc are o reţea de 627 de unităţi de retail în Franţa, Italia, Polonia, Portugalia, Spania şi Slovenia.

×
Subiecte în articol: hypermarket
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close