Antena 3 CNN Economic Biz News Business Unde îşi petrec românii vacanţa de Paşte

Unde îşi petrec românii vacanţa de Paşte

Unde îşi petrec românii vacanţa de Paşte
25 Mar 2008   •   19:35

A trecut moda sărbătorilor petrecute acasă, în familie. În ultimii ani, tot mai mulţi români fac din Paşte o mini-vacanţă. Cererea este tot mai mare: agenţiile de turism au vândut deja peste 80 la sută din locuri. Cele mai căutate destinaţii pentru sărbători rămân Grecia, Bulgaria, Croaţia şi Turcia. Un sejur costă între 150 şi 500 de euro, la hoteluri de 3 şi 4 stele, cu masa de Paşte inclusă.

Foarte mulţi turişti vor să se bucure de mare. Aşa că insulele greceşti, Tenerife sau Egipt sunt printre cele mai atractive destinaţii. Pentru cei care au mai mulţi bani de cheltuit, există oferte speciale. Acestea costă de la 1.000, până la 2.500 de euro, şi cuprind destinaţii ca Spania, Portugalia, Dubai sau chiar Statele Unite.

Anul acesta, aproximativ 35.000 de români vor petrece mini-vacanţa de Paşte în străinătate. Dar sunt foarte mulţi care rămân de sărbători în ţară. Aleg, în general, Delta Dunării, Litoralul, Valea Prahovei sau nordul Moldovei. Paradoxal, aici Paştele este mai scump decât peste hotare. La hotelurile de 3 stele, ofertele sar de 400 de euro de persoană. Există totuşi şi variante mai ieftine: pensiunile agroturistice sau zona Bran-Moeciu.

Fie că aleg o vacanţă în străinătate, fie una în România, cei mai mulţi români pleacă totuşi pe cont propriu. Îşi organizează singuri excursia pentru că, spun ei, aşa ies mai ieftin.

Observator

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close