Antena 3 CNN Economic Biz News Business Unde şi la ce preţuri şi-au petrecut românii Revelionul

Unde şi la ce preţuri şi-au petrecut românii Revelionul

Unde şi la ce preţuri şi-au petrecut românii Revelionul
07 Ian 2008   •   18:41

50 de milioane de euro au cheltuit românii pe vacanţa de Revelion. Pentru turiştii care au plecat în străinătate, cele mai solicitate destinaţii au fost Grecia, Austria, Turcia, Egipt, Bulgaria, Franţa sau Tunisia. Iar în ţară, Valea Prahovei a fost cea preferată. Aproximativ 135.000 de turişti români au petrecut Revelionul 2008 în hotelurile şi pensiunile din ţară, unde au cheltuit peste 42 de milioane euro.

Peste 20.000 de persoane au ales totuşi destinaţiile străine, unde au lăsat aproape 9 milioane euro, potrivit Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc. Cei care au preferat să rămână în ţară de Revelion, au ales staţiunile de pe Valea Prahovei. Aici, hotelurile şi pensiunile au fost pline. Cererea a fost mare şi în celelalte staţiuni montane din România, ocupându-se aproximativ 85 la sută din capacitatea de cazare.

În noaptea dintre ani, 40.000 de turişti au petrecut în restaurantele din oraşele mari, în timp ce pensiunile agroturistice au găzduit 12.000 de români. La aceste cifre se adaugă aproximativ 25.000 de turişti care au petrecut sărbătorile în diferite staţiuni balneoclimatice. În perioada sărbătorilor de iarnă, numărul acestora a crescut cu 12 procente, faţă de anul trecut.

De Revelion, un pachet de servicii în ţară a costat între 800 şi 1.200 lei, iar în străinătate, între 260 de euro în Grecia şi 2.100 euro în Mexic. În perioada următoare, preţurile vor scădea cu aproximativ 50 la sută, deşi sezonul de iarnă se va prelungi până în luna martie.

Antena 3

×
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close