Antena 3 CNN Economic Biz News Business Unilever se mută din Bulgaria în România

Unilever se mută din Bulgaria în România

Unilever se mută din Bulgaria în România
28 Mar 2007   •   09:13

Producătorul anglo-olandez Unilever preferă România în dauna Bulgariei. Compania a hotărât să închidă o fabrică de la sud de Dunăre şi să mute producţia la Ploieşti. Unilever îşi concentrează producţia aici, cu toate că în Bulgaria salariile sunt mai mici. Fabrica din Bulgaria, care produce margarină, îşi va înceta activitatea, iar producţia mărcii va fi transferată la Ploieşti. Practic, nu este vorba de o investiţie căci Unilever are deja o unitate de acest profil la Ploieşti. Compania îşi concentrează activitatea de producţie în locaţii strategice, care să susţină creşterea grupului.

Costurile vor fi ceva mai reduse decât dacă ar mai fi lucrat în continuare cu fabrica din Bulgaria. Decizia de a închide operaţiunile de la Dobrici va afecta însă personalul de acolo. 70 de angajaţi şi alte 30 de persoane aflate sub contract de colaborare vor rămâne fără lucru. Unilever desfăşoară consultări cu sindicatul muncitorilor din Dobrici pentru a stabili măsurile compensatorii.

Centrul Unilever din România a fost dezvoltat de companie ca unitate de coordonare a activităţii în întreaga regiune - Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia şi Republica Moldova. De altfel, cele magi multe multinaţionale fac din sucursalele lor româneşti centre de coordonare, pentru că România este cea mai mare ţară din zonă şi aici consumul este cel mai mare.

Antena 3

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close