Antena 3 CNN Economic Biz News Business Unul din cei mai influenţi oameni de afaceri din Portugalia şi-a mutat operaţiunile în Olanda

Unul din cei mai influenţi oameni de afaceri din Portugalia şi-a mutat operaţiunile în Olanda

Unul din cei mai influenţi oameni de afaceri din Portugalia şi-a mutat operaţiunile în Olanda
Sursa foto: Foto: Antena3
08 Ian 2012   •   15:14
Unul din cei mai influenţi oameni de afaceri din Portugalia şi-a mutat afacerile în Olanda, de teamă că ţara ar putea ieşi din zona euro, conform Reuters.

Soares dos Santos, preşedinte al Consiliului Director al Jeronimo Martins, a pornit un scandal în Portugalia cand s-a aflat că holdingul prin care familia sa deţine 56% din acţiunile celei de-al doilea mare retailer din ţară a fost mutat în Olanda.

Decizia a fost motivată de dorinţa de a garanta investiţiile dar şi de a evita „instabilitatea fiscală” din Portugalia, conform unui cotidian local. "Nu ştiu dacă Portugalia va rămâne în zona euro, iar dacă va ieşi din uniunea monetară va reveni la escudo. Am dreptul să-mi apăr proprietatea", a spus dos Santos.

Jeronimo Martins este una dintre cele mai de succes companii portugheze, după ce în ultimii ani afacerile au fost susţinute de operaţiunile din Polonia, unde este acum cel mai mare retailer alimentar.
 

×
Subiecte în articol: Portugalia Olanda Polonia legislatie euro
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close