Antena 3 CNN Economic Biz News Business Urmările crizei financiare: "Vom asista la nişte fuzionări între companii cum nu s-au mai văzut"

Urmările crizei financiare: "Vom asista la nişte fuzionări între companii cum nu s-au mai văzut"

Urmările crizei financiare: "Vom asista la nişte fuzionări între companii cum nu s-au mai văzut"
16 Sep 2008   •   20:00

Marţi, Europa a resimţit din plin criza financiară din Statele Unite ale Americii. Într-o intervenţie telefonică la emisiunea Biz Bazar, la Antena 3, reprezentantul României la Fondul Monetar Internaţional, Mihai Tănăsescu, spune că lucrurile nu vor putea să continue în acest mod. "Nu cred că va mai fi o mare instituţie bancară care să cadă. Poate una de rangul doi sau trei. Cred că acesta a fost apogeul acestei crize. Vor mai fi 2-3 bănci modeste care să cadă, dar deja pieţele se aşează", a spus Tănăsescu.

Acesta crede că în următoarele luni şi ani vom asista la o restructurare a pieţei. "Vom asista în lunile şi anii ce urmează la nişte achiziţii şi fuzionări între companii cum nu am mai văzut", a declarat Tănăsecu. Reprezentantul României la FMI consideră că, la ora actuală, problema majoră o reprezintă posibilul faliment al AIG, pentru care toată lumea caută soluţii să nu cadă. "Toţi caută soluţii ca AIG să nu cadă, pentru că ar fi ca un joc de Domino, compania având active în peste 130 de ţări".

Există însă un personaj important care nu susţine salvarea AIG de la faliment. Senatorul american John McCain, candidatul republican pentru Casa Albă, a făcut o declaraţie şoc. McCain a spus că guvernul american nu ar trebui să finanţeze AIG, pentru că plătitorii de taxe nu trebuie să fie afectaţi de modul în care o companie şi-a gestionat afacerea. "Falimentul AIG ar fi singurul mod în care s-ar evita un hazard", a declarat McCain.

Foto: Jurnalul Naţional

Antena3.ro

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close